czwartek, 26 kwietnia 2012

Przepis - Zupa meksykańska

Składniki:


- rosół, wywar
- kartonik przecieru pomidorowego (opcjonalnie przecier pomidorowy)
- puszka czerwonej fasoli
- cebula, kawałek pora
- papryka czerwona
- makaron (w moim przypadku makaron rosołowy jajeczny, 3 minutowy)
- przyprawy: cząber, estragon, majeranek, sól, pieprz, cebula granulowana
- natka pietruszki


Przygotowujemy wywar (można użyć jakiegoś rosołku z gotowania wcześniejszego, lub na wodę wrzucić 2-3 kostki rosołowe). Zagotowujemy, dodajemy przecier pomidorowy (jeśli w smaku będzie za mało pomidorowe, można dołożyć jeszcze koncentratu pomidorowego). Doprawiamy.
Cebulę, pora i paprykę kroimy w kosteczkę i smażymy. Dodajemy do zupy. Dodajemy fasolę.
Makaron gotujemy, kładziemy na talerz, zalewamy zupką, posypujemy pietruszką, i jemy :)




Smacznego!

3 komentarze: